Koekjes bakken met Krook

  • Men neme wat nootmuskaat, kruidnagelen, kaneel, kardemom en piment.
  • Fijnmalen en van alles een theelepel,
  • behalve de kaneel, neem daarvan drie theelepels.
  • Doe in een kom 200 gram meel en 30 gram maizena.
  • Meng hierdoor de kruiden en een theelepel zout.
  • Los 1 theelepel Natrium bicarbonaat, ook wel dubbelkoolzure soda genoemd, op in een derde glas water. Giet dit bij het mengsel.
  • Voeg dan 120 gram donkere basterdsuiker toe en 125 gram in stukjes gesneden roomboter
  • Kneed dit geheel met veel geduld.
Na het kneden ziet het resultaat er ongeveer zo uit.
Neem een bakplaat en spuit hier wat vloeibare bakmargarine op.
Kwast het geheel uit over de plaat
Doe wat meel in een theezeefje om de bakplaat te bestuiven.
Daarna ziet de bakplaat er zo uit.
Vorm kleine balletjes van het koekdeeg en plaats deze op de bakplaat.
De balletjes zijn ongeveer 2,5 cm in doorsnede.
En zo komt de bakplaat vol.
Pak een grote vork.
Druk met de vork de bolletjes plat.
Doe af en toe de vork in een schaaltje met meel zodat het deeg niet aan de vork blijft plakken.
Zo ziet het eruit als het goed gaat.
Een beetje variatie is ook leuk.
Variatie.
Zet de oven op 180 graden en 15 minuten.
Na 15 minuten.
Eerst een half uur af laten koelen.

3 november 2013