|
- Men neme wat nootmuskaat, kruidnagelen, kaneel, kardemom en piment.
- Fijnmalen en van alles een theelepel,
- behalve de kaneel, neem daarvan drie theelepels.
|
- Doe in een kom 200 gram meel en 30 gram maizena.
- Meng hierdoor de kruiden en een theelepel zout.
-
Los 1 theelepel Natrium bicarbonaat, ook wel dubbelkoolzure soda genoemd, op in een derde glas water.
Giet dit bij het mengsel.
-
Voeg dan 120 gram donkere basterdsuiker toe en 125 gram in stukjes gesneden roomboter
- Kneed dit geheel met veel geduld.
|
|
|
Na het kneden ziet het resultaat er ongeveer zo uit.
|
Neem een bakplaat en spuit hier wat vloeibare bakmargarine op.
|
|
|
Kwast het geheel uit over de plaat
|
Doe wat meel in een theezeefje om de bakplaat te bestuiven.
|
|
|
Daarna ziet de bakplaat er zo uit.
|
Vorm kleine balletjes van het koekdeeg en plaats deze op de bakplaat.
|
|
|
De balletjes zijn ongeveer 2,5 cm in doorsnede.
|
En zo komt de bakplaat vol.
|
|
|
Pak een grote vork.
|
Druk met de vork de bolletjes plat.
|
|
|
Doe af en toe de vork in een schaaltje met meel zodat het deeg niet aan de vork blijft plakken.
|
Zo ziet het eruit als het goed gaat.
|
|
|
Een beetje variatie is ook leuk. |
Variatie.
|
|
|
Zet de oven op 180 graden en 15 minuten.
|
Na 15 minuten.
|
|
|
Eerst een half uur af laten koelen.
|